Sluggish Starting after a run

B14, B172, B19/200, D16 engine, ignition, cooling, fuel & exhaust system, gearbox, variomatic, final drive... | Tuning: engine swaps, welded diff, clutch upgrades...
NO parts requests here, please use our V3M BUY & SELL corner
Post Reply
User avatar
TasMan
Posts: 45
Joined: 04 Jun 2019 06:09 pm
Location: SW Scotland

Sluggish Starting after a run

Post by TasMan » 24 Mar 2020 10:53 pm

Hi All,
Still getting used to my 360, not really had a decent run out in it as yet (and unlikely for another while now.....)
Anyway, the previous owner reported it would sometimes need a fair bit of cranking after it had been out a run.
On Sunday I had it out for a short run and while it started cold no problem and was running well, after parking up and trying to restart it took a bit of cranking and pumping the throttle to get it going. Noticed a bit of a petrol smell once it had started up which soon cleared and there were no leaks evident.
This is the B200E engine with Jetronic. The cold start injector had been disconnected before I got the car and still is.
Any thoughts as to what to look at first - possible over fueling ? Leaky injectors / cold start injector ?
Its had full new plugs, leads, rotor and cap and new crank sensor.
Hopefully someone has had similar experience that can provide a few clues where to start ?
Many thanks Dave
1987 360 GLT

User avatar
bogbasic
Posts: 1463
Joined: 21 Nov 2004 10:12 pm
Location: New Malden, Surrey.
Contact:

Re: Sluggish Starting after a run

Post by bogbasic » 01 Apr 2020 03:42 am

If the cold-start injector had jammed open, the mixture may be too rich to start from hot ;-?

Not an injection person, sorry!
1988 340 1.4 GL, 218k, 5 door (Grey Bess). Gone to CBA.
1991 340 1.7 GL, 64k, 5 door, petrol blue (Deep Blue).
1988 360 2.0 GLE, 140k, 5 door, ocean blue metallic (Blue Bess).
1989 340 1.7 GL, 108k, 3 door (Red Ness).
More info here!

User avatar
TasMan
Posts: 45
Joined: 04 Jun 2019 06:09 pm
Location: SW Scotland

Re: Sluggish Starting after a run

Post by TasMan » 05 Apr 2020 04:52 pm

Yeah, no worries, I am thinking it is along the lines of the injectors.
When the restrictions are lifted it will be getting a dose of injector treatment to see if that improves things.
I might reconnect the cold start injector and see what that does.
Read somewhere about the thermo switch being faulty but not read up on it.
Will update if I find anything more.
1987 360 GLT

Post Reply